Fiskgratäng (variant enkel) 

Antal portioner: 4

 

800 g torskfilé
2 msk smör
3 msk vetemjöl

1/2 tärning fiskbuljong

1 1/2 dl grädde
pressad citron
1 st äggula
250 g fryst broccoli
salt

Gör så här:


1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i ugnsform, salta lätt och täck med smörat bakplåtspapper. (Smöret nedåt).

Ugnsbaka fisken tills den knappt är klar i cirka 15 minuter.

Slå av spadet i en skål och späd spadet med vatten till 1 1/2 dl. Smula ner buljongtärningen = buljong.

2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljongen och grädde. Sjud såsen i 5 minuter. Krydda med salt, peppar och citron. Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Bred såsen över fisken.

3. Förväll broccolin i hett vatten. Låt den rinna av och lägg den runt fisken. Gratinera i 250-275° tills ytan fått färg.

Fler enkla och goda fiskrecept hittar ni om ni klickar här!