Torsk med smak av Kina

 

800 torskfilé

4 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1/4 tsk citronpeppar 
smör och olja

2 msk matolja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
50 g vitkål
100 g champinjoner, i bitar
1 morot, strimlad
2 dl vatten
5 msk soja
6 msk apelsinsaft, pressad
4 tsk farinsocker
salt och peppar efter smak

 

Stek lök och vitlök i olja. Tillsätt sedan grönsakerna och stek i några minuter till.

 

Häll i vatten, soja, apelsinsaft och farinsocker och låt sjuda tills moroten och vitkålen är lagom mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ihop mjöl, salt och peppar och vänd fisken i blandningen.

 

Stek fisken i hälften smör och hälften matolja, ca 3 minuter på vardera sida.

Servera med kokt ris.


Recept till såväl vardag som fest! Klicka här!