Sússannas goda saltfiskrätt

Saltfisken (även kallad kabeljo och bacalao) måste vattnas ur före tillagning. Låt ligga i kallt vatten i 2 dygn eller låt ligga i kallt vatten 1 dygn och byt då vattnet 2-3 gånger.

1. Skiva rå potatis tunnt och lägg i en ugnsfast form. Salta och häll över rikligt med olivolja. Stek i ugnen ca 20 minuter i 200 grader.

 

2. Hacka pärllök, vitlök, squash, paprika och champinjoner. Fräs tillsammans med svarta oliver i olja.

 

3. Skär saltfisken i mindre bitar. Blanda vetemjöl och citronpeppar och ev. någon fiskkrydda. Vänd saltfisken i mjölblandningen och stek i stekpanna så att fisken får fin färg.

4. Ta ut potatisen från ugnen och lägg först på fisken och sedan grönsakerna. Häll på ett glas med vitt vin och toppa med körsbärstomater. Ugnsbaka i ytterligare 20
minuter.

 

5. Servera med en god grönsallad.

Intresserad av fler läckra fiskrecept? Klicka här!