Fish and chips med tartarsås   

 

4 portioner 

 

4 dl vetemjöl

1 tsk salt

3 dl iskall öl

 

1-2 liter olja till fritering (tex solrosolja)

800 g kolja

 

Gör så här:

Blanda mjöl och salt i en skål. Häll i ölet lite i taget och vispa till en tjock, krämig smet. Hetta upp oljan i en kastrull. Testa att oljan har lagom temperatur genom att lägga i en brödbit. När den blir gyllenbrun inom 2-3 minuter är det lagom varmt.Vänd fisken i frityrsmeten och fritera i omgångar, i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Servera med pommes frites och tartarsås eller remouladsås.

Tartarsås

 

2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 tsk vitvinsvinäger
4 msk bostongurka
2 tsk ljus senap
2 tsk pressad citronsaft
2 msk hackad gul lök
2 tsk kapris
2 tsk hackad persilja
2 tsk hackad dill
1 tsk strösocker
2 krm kajennpeppar
1 tsk salt

Blanda ihop allt och smaka av. Låt gärna stå och gotta sig i kylen ett tag innan servering.

Remouladsås

4 dl majonnäs
1 msk bostongurka
0.5 msk dill, hackad
1 msk hackad kapris
1 tsk torkad dragon
1 tsk ljus fransk senap

Blanda, låt stå kallt och servera.


Intresserad av fler goda fiskrecept? Klicka här!