Marulk med Teriyakisås, 4 personer

 

800 gr markulkskinder eller marulksfilé

 

 

2 pressade vitlöksklyftor

4 msk olivolja.

 

1 röd lök 

1/2 röd paprika

100 gr sockerärtor

 

1 dl teriyakisås

1/2 msk honung 

1/2 fiskbuljongtärning.

 

1 dl sesamfrön

 

rostade cashewnötter

gräslök

 

 

 

Gör så här:

 

Blanda vitlök och olja i en bunke.
Lägg i marulken och blanda väl. Låt stå och dra ett tag.

 

 

Skala och hacka löken. Skär paprikan i mindre bitar. Stek lök, paprika och sockerärtor i olja.

 

 

Häll över teriyakisåsen och sänk värmen.

 

Tillsätt honung och fiskbuljongtärningen.

 

Håll grönsakerna varma medans fisken steks.

 

 

Vänd fisken i sesamfröna och stek i lite extra olja tills marulkens innertemperatur mäter 50 grader eller tills den är helt vit igenom.


Salta och peppra fisken. (Mycket utav sesamfröna åker kanske av under stekningen men de kan läggas på fisken igen vid servering.)

Garnera med gräslök och rostade cashewnötter och servera ris till. Smaklig måltid!


Klicka här för fler tips på goda fiskrätter!