Rödspätta med enkel gubbröra

4 personer

800 g          rödspättafiléer
vetemjöl eller ströbröd till panering
salt, citronpeppar
smör och olja till stekning

 

Gubbröra:

3                kokta ägg
6                ansjovisfiléer
½               gul lök
½ knippa   dill
1 msk        majonäs
salt och vitpeppar

Gör så här:

 

Skala och hacka äggen. Hacka ansjovisen och löken. Skär dillen fint. Blanda till en röra och smaksätt med majonäsen, peppar och salt.

Blanda vetemjöl eller ströbröd med salt och citronpeppar. Vänd sedan spättafiléerna i blandningen.

Alternativt: vispa upp en äggvita och doppa fisken i äggvitan innan den vänds i mjölet.
Stek filéerna gyllenbruna på bägge sidor i lite smör blandat med olja.

 

Servera med kokt potatis och skirat smör.

  

Klicka här för fler tips på fiskrätter!