Plokkfiskur (isländsk rätt)

 

900 gr torsk
200 gr potatis
smörboll
1 gul lök
5 dl mjölk
1 tsk curry
salt
1 msk peppar
2 msk kallt smör

Gör så här:

Skala och koka potatisen mjuk. Skär fisken i bitar. Lägg den i saltat vatten och koka upp. Stäng av värmen och låt stå medan såsen tillreds.

 

Gör en smörboll:

Blanda 2 msk smör och 2 msk vetemjöl.

 

Skala och hacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med mjölk, curry och salt. Låt koka upp och tillsätt sedan smörbollen. Sjud i ca. 5 minuter.
Tillsätt fisken och potatisen och rör ordentligt så att fisk och potatis mosas väl.

 

Krydda med peppar och tillsätt smöret.

 

Bjud gärna kokta grönsaker och rågbröd till.

Klicka här för fler goda fiskrecept!