Rödtunga med parmaskinka

 4 personer

800 g rödtungafilé
50 g parmaskinka, tunna skivor
40 g pecarinoost / parmesanost, riven
myntablad
0,5 tsk salt

 

Sås:

0,5 gul lök
1 msk smör
125 g gröna ärtor
2 dl hönsbuljong
0,5 dl grädde
2 msk vitt vin
1 msk mynta, hackad
salt och peppar
olivolja, 1/2 dl vitt vin, myntablad

Gör så här:

 

1. Skala och finhacka löken. Låt den svettas i smöret några minuter i en kastrull.

 

2. Tillsätt ärter och buljong och låt det koka upp. Tillsätt grädde och vin och koka upp igen. Tillsätt myntan och smaka av med salt och peppar. Mixa såsen slät.

 

3. Så till fisken. Krydda filéerna med salt och citronpeppar. Fördela skinka, ost och myntablad på fiskfiléerna. Kanske behöver skinkskivorna delas. (Skinksmaken kan lätt bli dominant.)

 

4. Rulla samman och lägg i en ugnsfast form. Häll över lite olivolja och lite vitt vin. Så här långt går det bra att förbereda och ställa i kylen. Ugnsbaka i ugn, 180 grader, i cirka 15 minuter. Kontrollera gärna så att fisken är vit helt igenom.

 

5. Precis före serveringen värms såsen och mixas igen för att få till ett härligt skum. Garnera med myntablad.

För fler goda fiskrecept: Klicka här!