Rödtungamedaljer á la värdshuset Stallet

För dem som gillar att mixtra i köket, många ingredienser, men helt klart värt besväret!

 

600 gr rödtungamedaljer med lax

 

Kokspad:

2 dl vatten

½ dl torrt vitt vin

2 dillkvistar

2 persiljekvistar

1 fiskbuljongtärning

2 vitlöksklyftor
10 svartpepparkorn

 

Sås:

150 gr färska champinjoner

2 msk smör 
2 msk vetemjöl
2 dl fiskspad
2 dl grädde
4 tomater
½ liten burk paprikasallad
15 gröna oliver

2 msk klippt dill
1 krossad vitlöksklyfta

vitpeppar, sellerisalt, dragon,timjan, salt

 

Garnering:

paprikasallad och dill

Gör så här:

 

1. Blanda ingredienserna till kokspadet och låt det koka i 10 minuter.

 

2. Ställ medaljerna tätt i en kastrull. Sila det heta kokspadet över fisken. Låt sjuda i 10 min. Spara fiskspadet. Håll fisken varm i grytan eller under aluminiumfolie i ugnen.

 

3. Ansa och skiva champinjonerna. (Ev. skålla, skala och) hacka tomaterna. Hacka paprikan, skiva oliverna och klipp dillen.

 

4. Fräs champinjonerna i smöret tills vätskan kokat in. Strö över mjölet och späd med 2 dl fiskspad och grädde. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt tomater, paprika, oliver, dill och vitlök. Smaka av med kryddorna.

 

5. Häll såsen på ett djupt uppläggningsfat och ställ medaljerna i såsen. Garnera med paprika och dill.

För fler middagstips: Klicka här!