Lammytterfilé med kryddtäcke

 

1 kg lammytterfilé
Salt och svartpeppar
smör / olja

 

Skär en skåra i fettet. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna i smör eller olja så att köttet "stänger" sig och bevarar köttsaften. 

Kryddtäcke:

4 skivor       formbröd
1 knippe      persilja
1 knippe      timjan
1 kvist         rosmarin
50 g riven   parmesanost

Kryddtäcke:

Kör allt i en matberedare. Krydda med salt och peppar.

Lägg köttet i en ugnsfast form och bred kryddtäcket över. Ugnsbaka i 200 grader tills köttets innertemperatur är 60 grader, ca 15 minuter.

Servera gärna med ugnsstekta tomater, klyftpotatis och aioli.

 

 

Servera gärna med ugnsstekta tomater, klyftpotatis och aioli.
Vi har många fler goda lammrecept: Klicka här!