Vitlöksspäckad lammytterfilé med aioli och grönsaker

 

Lammytterfilén är även ett fantastiskt gott grillkött.

  

800 g lammytterfilé
8 vitlöksklyftor

rosmarinkvistar
salt och grovt malen svartpeppar

smör och olja att bryna i
 

Till servering:

4 tomater
250 g haricots verts

 

Värm ugnen till 175°.

Skär ett kryss i toppen på tomaterna, droppa på lite olivolja och krydda med salt och peppar. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 3-5 minuter.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se till att lammköttet håller rumstemperatur. Putsa filéerna och skär djupa skåror i köttet (i fettkappan).

Skala och dela vitlöksklyftorna. Lägg i vitlöksklyftor och rosmarin i skårorna.
Gnid in filéerna med salt och grovmalen svartpeppar och bryn dem runt om i smör och olja. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med tomater och haricots verts. Baka dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 65º. Låt vila 10 min innan köttet skärs upp. Servera med aioli och klyftpotatis.

Recept från: http://www.recept.nu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Låter detta gott? Klicka här för fler läckra lammrecept!