Bär och vildkryddad lammstek - här kommer den härliga fjällsmaken fram

 

1 lammstek med ben, ca 2.2 kg
2 msk färsk timjan (eller torkad)
1 gul lök, finhackad
2 dl blåbär, frysta eller färska
nymalen peppar
salt
2 msk olja

Gör så här:

 

Stick i köttet med en vass kniv på några ställen. Blanda ihop krydda, lök, peppar, lätt mosade bär och peppar. Gnid in köttet med kryddblandningen och vira in det i aluminiumfolie.Låt ligga kallt ett dygn.

 

Häll olja i en stekform och lägg i lammfiolen.Låt stå i en timme. Värm ugnen i 220°C. Salta köttet och sätt in i ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 150°C och stek ytterligare i 1 timme och 15 minuter eller längre, tills köttermometern visar 60°C för lättstekt (medium rare) och genomstekt 70°C (medium). Ta ut köttet och låt vila invirat i aluminiumfolie ca. 20 minuter.

Klicka här för fler goda lammrecept!