Arabisk lammstek med grönsaker

(Lång stektid, väl genomstekt kött) 

 

1 lammstek med ben, ca 2.5 kg
nymalen peppar
salt
6 vitlöksklyftor, skurna i mindre bitar
2 msk olivolja
2-3 gula lökar, grovt hackade
2 auberginer, i skivor
500 gr tomater, mogna, i skivor
2 tsk oregano, torkad

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 220 grader. Stick små hål i köttet med en vass kniv och tryck i vitlöksbitarna i hålen. Krydda väl med peppar och salt. Smörj en ugnsfast form med olja och lägg i grönsakerna. Krydda med oregano, peppar och salt. Lägg lammfiolen ovanpå grönsakerna och ugnsstek ca 2 timmar, (köttet blir då väl stekt. För lite mindre stekt kött, förkorta tiden med en halvtimme). Vänd fiolen en gång under stekningen. I slutet av stekningen tas fiolen ut och värmen höjs till 250 grader så att grönsakerna blir krispiga.

Recept hämtat från http://www.lambakjot.is/

Vi har fler goda lammrecept. Klicka här och låt er inspireras!