Lammsadel med basilika och honung

 

1 lammsadel
2 msk. honung
2 msk. färsk basilika, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. svartpeppar
2 dl ströbröd
2 msk. färsk persilja, finhackad

 

Fler lammrecept hittar ni om ni klickar här!

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 190°C. Blanda ihop honung, basilika, vitlök, salt och peppar och pensla köttet med blandningen.
Rör ihop ströbröd och persilja och vänd lammsadeln i blandningen. Ugnsstek tills köttet är 70 grader i mitten.
Servera med basilikapesto.

Basilikapesto

 

1 bunt basilika
3 vitlöksklyftor
1 msk. parmesanost
1 msk. pinjenötter
1 1/2 dl olivolja
salt och peppar

 

Gör så här:


Kör allt i mixern.