Lammfrikassé med kantareller

4 portioner 

 

1 kg benfri lammbog, tärnad 2,5 x 2,5 cm

8 shalottenlökar, klyftade

2 msk smör

vatten salt och malen vitpeppar

 

3 dl lammbuljong (eller 3 dl vatten + buljongtärning. Jag tog kalvbuljong)

2 dl grädde

4 msk vetemjöl

500 g kantareller, i stora bitar

2 msk smör

4 msk pressad citronsaft

salt och malen vitpeppar

1 purjolök (ca 20 cm)

Gör så här:

 

Fräs lök i smör i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt kött och vatten så det täcker. Krydda med salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och sjud i minst 1 1/2 timme.

 

Ta upp lök och kött. Tillsätt buljong och grädde och sjud i 10 minuter. Red med mjöl utrört i vatten. Stek svamp i smör och lägg ner.

 

Krydda med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt purjolök, blanda ner lök och kött och låt allt bli varmt.

 

Garnera gärna med färska örter såsom oregano och rosmarin.

För fler goda lammrecept: Klicka här!