Lammbog med tapenade - Svarta fåret

En lättlagad rätt men oj så god. Kom ihåg att koka köttet tills det är riktigt mjukt.

 

1          benfri lammbog ca 1,5 kg
1 dl      vetemjöl
salt och svartpeppar
matolja / smör att steka i


150 g   tapenade (en röra på svarta oliver, går att köpa färdig på burk)
3 dl      vatten
1 tsk    timjan
2 st      färska rosmarinkvistar
1 tsk    socker

Gör så här:

 

Skär bort det mesta fettet och senorna och skär sedan köttet i grytbitar, ca 3x3 cm. Blanda ihop vetemjöl, salt och svartpeppar i en skål och blanda i köttet. Bryn grytbitarna i olja/smör i en het stekpanna. Stek i omgångar, ta ej för mycket kött per gång.
Blanda ihop tapenade och vatten och koka upp. Lägg i köttet, timjan och rosmarin. Om inte vätskan täcker köttet så häll på lite mer vatten.

Koka på låg värme i ca 1 - 1, 5 timme tills köttet är riktigt mört.
Smaka av med salt, svartpeppar och socker.

Servera med tex kokt potatis, broccoli, bönor, tomat.

 

Enkelt va!!!

Fler goda lammrecept hittar ni om ni klickar här!