Lamm i dillsky

Lamm, citron och dill är en mycket bra kombination. En enkel allt - i - ett rätt.

 

1 lammbog ca 1,5 kg
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör
4 morötter
3 gula lökar

Dillsky:

 

3 dl grädde
3 dl vatten
2 tsk kinesisk soja
2 msk honung
1 citron, strimlat skal + saft
1 1/2 dl hackad dill

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 200 grader. Skär köttet i bitar och salta och peppra.
Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg köttet i en smord långpanna och stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.

 

Skala morötter och lök. Skär dem i bitar och lägg runt och emellan köttet. Strö över lite salt.
Blanda ihop dillskyn och häll i långpannan.
Stek ytterligare 30-50 minuter tills köttet är riktikgt mört.

Garnera med dill och servera med kokt potatis.

(Recept hämtat från Arla Köket)

Låt er inspireras av fler goda lammrecept. Klicka här!