Lammfärs i paprika

Saftig och enkel rätt som innehåller allt -i-ett.
Antal portioner: 6

 

400 g lammfärs
1 st gul lök, hackad
1 klyfta vitlök, pressad
2 msk tomatpuré
100 g champinjoner, hackade
2 st tomater ( om man vill kan man skålla och skala)
1 dl ris
1 tsk timjan
1 tsk basilika
3 dl buljong
6-8 st paprikor
riven parmesanost

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs färs och lök i en stor stekpanna eller gryta med matfett ca 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser utom osten och koka ca 20 minuter tills riset är mjukt.

Skär ett lock av paprikorna och kärna ur dem. Ställ i ugnsform, fyll med färsen och toppa med ost. Baka klart i ugnen ca 20 minuter.

Servera med grönsallad och gott bröd.

Låt er inspireras av fler goda lammrecept: Klicka här!