Lammgryta med kokossmul

En fantastiskt god gryta med otroligt många smaker. Hoppa inte över att bjuda kokossmulet till för det gör pricken över i:et.


800 g             benfri lammbog
2                    morötter
1                    gul lök
3                    vitlöksklyftor
2 msk            olivolja
1 tsk              mald spiskummin
1 tsk              gurkmeja
1 tsk              mald ingefära
1 tsk              paprikapulver
1 krm             cayennepeppar
1 msk            tomatpuré
6 dl                vatten
1                   grönsaksbuljongtärning
1/2                kruka koriander
2 dl               röda linser
200 g            körsbärstomater, delade i halvor

Kokossmul:
2 krm             salt
1/2 tsk           strösocker
1/2 dl             vatten
1/2 kruka       koriander
1 msk            pressad lime
1 liten            vitlöksklyfta
1 msk            riven ingefära
1/2 kruka       mynta
1                    lime, rivet skal
1/2                 grön eller röd chili
1/2 påse        kokosflingor (ā 200 g)

Gör så här:
Putsa och skär köttet i mindre bitar. Skala och skär morötterna i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Bryn köttet i olja i en gryta. Tillsätt morötter, lök och vitlök och krydda med spiskummin, gurkmeja, ingefära, paprikapulver och cayennepeppar. Tillsätt tomatpuré och rör om.

Blanda ner vatten, buljongtärning och tomater.
Sjud grytan under lock 40 - 50 min, tills köttet är riktigt mört.


Kokossmul:
Mixa alla ingredienser till grov konsistens. Servera till grytan.

 

Vi har fler goda lammrecept: Klicka här!