Leif Mannerströms klassiska Panerad torsk med skagensås

Klicka här för fler torskrecept

 

 

Skagensås:


200 g skalade räkor
1 rödlök
1 knippe gräslök
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 - 5 tsk riven pepparrot (beror på hur stark pepparroten är)
1/2 citron, saften
1 tsk dijonsenap
några droppar worcestershiresås

Panerad torsk:


800 g    torskfilé
vetemjöl till panering
3          ägg
ströbröd till panering
smör och olja till stekning
salt och peppar

 

Garnityr:
vattenkrasse

Till servering:
stekt broccoli
citronhalvor

 

 

Skagensås: Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt.

Torsk: Panera torskfiléerna i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek i rikligt med smör och olja tills de är frasiga och har fått fin färg, 3–4 minuter per sida. Garnera med vattenkrasse. Servera med skagensås, lite stekt broccoli och citronhalvor.

 

Fler goda fiskrecept hittar ni om ni klickar här!