Hummerdoftande fisksoppa

4 personer

 

1 gul          lök
1 msk        olivolja
6 msk        hummerfond
1 msk        tomatpure
2 st            morötter
2 st            potatisar
7 dl            vatten
10              körsbärstomater
600 g         lubb, havskatt, långa eller vitling
1 kruka      dill
salt + lite cayennepeppar
2 dl            vispgrädde

 

Citronaioli:
2 dl       majonäs
2 tsk     citronsaft + skal
1/2        pressad vitlöksklyfta
salt

 

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå ett tag före servering.

Eller köp färdig aioli och blanda i citronskal och citronsaft.

 

Fisksoppa:

Skala och hacka lök, potatis och morötter i småbitar.
Hetta upp en kastrull och fräs rotfrukter, lök och cayennepeppar en liten stund. Häll i tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tills potatisen är mjuk.

Vänd då i tomaterna & skär lagom små bitar av fisken och vänd ner. Låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Hacka dillen smått och lägg i soppan, smaka av med salt och kanske extra cayennepeppar. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Serveras med en klick citronaioli.

 

Receptet hämtat från Jennys Matblogg: www.jennysmatblogg.nu
 

 

För inspiration och fler recept: Klicka här!