Kokospanerad kungsfisk med mangosalsa

 


Fisk
800 g         kungsfisk
1 dl            vetemjöl
1 ½ dl        kokosflingor
1 tsk          currypulver, gärna madras curry
½ tsk         spiskummin
½ tsk         salt
½ tsk         peppar
1-2             ägg
smör + rapsolja till stekning

Mangosalsa
1                mogen mango, skalad och tärnad
½               finhackad rödlök (eller hacka salladslök)
½               lime, saften
Finhackad röd chili efter behag
1 msk        vinäger, tex vit balsamvinäger
1 msk        strösocker
1 msk        rapsolja
Hackad färsk koriander efter behag
½ msk       currypulver, gärna madras curry
salt & peppar

Salsa
Blanda alla ingridienser till salsan och låt den vila så att smakerna hinner utvecklas.
 
Fisk
Vispa ägget lätt i en djup tallrik.  
Blanda ihop kokos, ½ dl vetemjöl, currypulver, spiskummin, salt och peppar på en tallrik.
Lägg resten av mjölet på en tredje tallrik.
Vänd först fisken i vetemjöl, sen i ägget och till sist i kokosblandningen.
Stek på medelvärme i rikligt med fett. Var noga med att inte ha för varmt, kokos bränner lätt.

Servera med ris och mangosalsa.

Vi har fler goda recept av välja bland. Klicka här!