Curryröding på kokosspenatbädd

 

 

4 portioner

 

800 g rödingfilé
1 tsk grovt havssalt

 

Marinad
1 msk röd currypasta
1,5 dl kokosmjölk
3 tsk farinsocker
2 msk fisksås
3 msk färsk koriander, hackad
2 stjälkar citrongräs
1 lime, finrivet skal

 

Skär bort skinnet av rödingen och skär skåror i filén. Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda den med salt. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en matberedare och bred över rödingen. Låt rödingen marineras i ca 1 timme. Värm ugnen till 175 grader. Ugnsbaka rödingen i 10 minuter. Låt den sedan stå 5 minuter efter att den har tagits ur ugnen så att den fortsätter att tillagas. Lägg kokosspenat på en tallrik och lägg portionsbitar av rödingen ovanpå. Strö över färsk koriander och pressad  limesaft. Servera med kokt ris.

 

Kokosspenat

1 msk matolja
1 rödlök i tunna skivor
2 vitlöksklyftor, småhackade
1 msk ingefära, finriven
125 g färsk spenat
2,5 dl kokosmjölk
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
Havssalt
Svartpeppar

  

Gör så här
Bryn rödlöken i olja i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och ingefäran. Bryn i ytterligare 2 minuter. Sänk värmen och tillsätt spenaten i omgångar. När spenaten är helt mjuk, höj värmen och tillsätt kokosmjölk och kryddor. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt och svartpeppar.


Recept hämtat från den isländska mattidningen Gestgjafinn.