Bergtunga med sparris, spenat och hummersås

4 portioner



800 g bergtungafilé
1 dl vitt vin
några smörklickar
salt och citron peppar


Sätt ugnen på 150 grader. Krydda bergtungan och rulla ihop filéerna. Smörj en eldfast form och lägg i fisken. Häll på vin och klicka ut några matskedar smör på fisken. Lägg ett bakplåtspapper över formen och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills fisken ser vit ut.


Hummersås
1 schalottenlök, hackad
6 st krossade vitpepparkorn
1 msk smör
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
3 msk hummerfond
1 dl grädde
cayennepeppar
salt


Fräs löken i smör och vitpepparkross. Häll på vin, creme fraiche och hummerfond. Låt sjuda i 2-3 minuter. Tillsätt grädde och smaka av med salt och cayennepeppar.


ca 16 st färska gröna sparrisar
150 g färsk spenat
100 g räkor
olivolja
smör
salt och svartpeppar


Hetta upp olivolja i en stekpanna, stek sparrisen i några minuter. Lägg i räkor och spenat och koka tills spenaten har mjuknat. Lägg i en klick smör och krydda med salt och svartpeppar.

Servera gärna med pressad potatis.

Receptet kommer från Receptbloggen.