Spansk torsk med chorizo och kikärtor

             

6 personer


1-1,2 kg torskrygg eller koljarygg, i stora bitar
2 msk olivolja
250 g chorizo, skuren i tjocka skivor
2 stora röda lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, hackade
1 påse saffran
3 dl vitt vin, halvtorrt
4-5 dl pastasås, tex från Barilla
4 tsk socker
1 tsk rökt paprikapulver
2 burkar kikärtor, sköljda (ca 350 – 400 g/burk)
4 dl kycklingbuljong
1 citron, saften
Persilja
Salt och svartpeppar

Stek chorizon i olja i en stor, djup stekpanna eller i en kastrull. Lägg sedan korven åt sidan. Häll i lite mer olja och stek rödlöken i ca 5 minuter, tillsätt sedan vitlöken och stek ytterligare i några minuter. Häll därefter i saffran, vin, buljong, tomatsås, paprikapulver och socker. Sjud i 10 minuter och tillsätt sedan kikärtor och citronsaft. Sjud i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg därefter i chorizon och fisken. Ös såsen över fisken ett par gånger och sjud i ca 5-10 minuter eller tills fisken är helt vi igenom. Strö över lite hackad persilja. Servera i stekpannan. Man kan tex. ha kokt potatis till eller ett gott bröd.

Receptet är hämtat från den isländska mattidningen Gestgjafinn. Fler spännande fiskrecept hittar ni  om ni klickar här!