Edits fisksoppa

 

Detta recept har jag fått av en isländska (Edit) som handlade i vår butik. Det som sätter smaken är den isländska Pepparosten (Piparostur) som säljs i vår butik i Bollebygd.

 

 

 

4 portioner
600 g tex långarygg, lubbfilé, koljafilé
½ purjolök
2 stora morötter
1 paprika
1 tsk curry
1 fiskbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 liter vatten
3 potatisar
1 broccolihuvud
1 isländsk pepparost (Piparostur)

 

Gör så här:

Strimla purjolöken och skär morötter och paprika i mindre bitar. Bryn dem i smör tillsammans med curryn. Tillsätt vatten, buljongtärningar och potatis i bitar. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt sedan broccoli i bitar. Låt sjuda ytterligare 5 minuter. Riv pepparosten grovt och lägg i soppan. Låt den smälta och tillsätt sedan fisk i bitar. Sjud ytterligare 5 minuter och krydda med salt.