Torskrygg med avokadocoulis och ruccola



En otroligt fräsch rätt som kan serveras som den är eller med tex mathavre eller couscous.

(Coulis betyder ungefär: sås gjord på grönsaks- eller fruktpuré)

4 portioner

4 avokado
2 lime, saft + finrivet skal från 1 lime
1,5 dl kallt vatten
salt och peppar

200 g ruccola
1/2 citron, saft
olivolja
salt

800 g torskrygg
salt och citronpeppar
1 citron, finrivet skal

2-3 tsk torkad timjan
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
olivolja

kokta morötter, ev mathavre eller couscous

Gör så här:

Skala och mosa avokadon. Tillsätt limejuice, limeskal och vatten. Krydda med salt och svartpeppar.

Skölj ruccolan i kallt vatten och torka den i hushållspapper eller i en ren kökshandduk (om den inte redan är sköljd). Häll över lite olivolja och krydda med citronjuice och salt.

Dela torsken i 4 lika stora portioner. Krydda med salt, citronpeppar och citronskal. Låt stå i några minuter.

Värm försiktigt timjan och vitlöksskivor i lite olivolja i en stekpanna. Lägg i fisken, sätt på ett lock och dra av stekpannan från värmen. Låt stå i 10 minuter. När fisken är färdig, dvs. den är helt vit igenom, ogenomskinlig, ta upp den ur stekpannan och dela den i skivor. (Den delar sig, skivar sig, om man delar den försiktigt med två gafflar).

Lägg upp ruccola, skivad torskrygg och avokadocoulis. Servera gärna kokta morötter till.