Lax med broccolipesto

 

 

Lätt att laga och lätt i magen: recept från Viktväktarna 

 

Vår lax odlas på Island utan mediciner, färgämne och tillväxthormoner!

4 portioner


800 g lax
olivolja
salt & citronpeppar
6 dl penne pasta
Broccolipesto:
1  broccoli huvud
1  vitlöksklyfta
0,5  citron
2 msk olivolja
salt & peppar
Gör så här:

 

Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnsfast form. Pensla med lite olja och krydda med salt och citronpeppar. Sätt in den mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills innertemperaturen mäter 50 grader. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Lägg i en mixer. Pressa i vitlök, riv i skal från citron och pressa i lite av saften. Mixa. Tillsätt olja i en tunn stråle och mixa till en pesto. Smaka av med salt och peppar.