Italiensk lammgryta

 

4 portioner


800 g grytbitar / benfri lammbog
2 msk vetemjöl
2 msk smör
salt, svartpeppar
2 stora, gula lökar, i klyftor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 morötter, i mindre bitar
2 dl rödvin
2 burkar krossade tomater
2 msk koncentrerad köttfond
eller 1 köttbuljongtärning
2 lagerblad
½ citron, remsor från skalet
några kvistar rosmarin
salt, svartpeppar

Vänd grytbitarna i mjölet och bryn dem i smör på medelhög värme i en stor gryta.
Salta och peppra. Lägg i lök, vitlök och morötter och bryn ytterligare några minuter.
Häll på vin och låt det koka ner lite. Tillsätt tomater, fond, lagerblad, citronskal och rosmarin.

Låt grytan puttra på svag värme under lock i ca 1 timme eller tills köttet känns riktigt mört.
Smaka av med salt och peppar. Servera med tex potatispuré, kokt potatis, nykokt pasta
och en bit gott bröd.