Grillad / stekt lax med kall citronsås

Ingen antibiotika, inga färgämne eller tillväxthormoner i vår lax!
Denna sås passar till all grillad fisk.

 

 

4 portioner

800 g laxfilé
Salt och citronpeppar

 

Grillsås

2 dl creme fraiche

2 msk torkad dragon
2 msk finhackad gräslök
½ liten citron, finrivet skal och saft                                                                                
1,5 msk dijonsenap
1 msk brun farinsocker
1 tsk olivolja
½ tsk flingsalt
Börja med att röra ihop alla ingredienser till såsen och ställ den i kylskåpet. (Det är bra om den får stå och dra ett tag före servering).
Krydda laxen med salt och citronpeppar och stek den med köttsidan först i hälften smör och hälften olja. Tänk på att inte ha för stark värme, då kan laxen bli torr och tråkig.
Laxen är en fantastiskt bra grillfisk. Den kan grillas direkt på gallret eller i ett halster. Antingen grillas den på bägge sidor eller enbart med skinnsidan neråt. Lägg då på ett lock och låt den bli färdig dvs tills den har en innertemperatur på 48 grader.

Recept hämtat från Vinotek.is