Rödspätta med ricotta och spenat

 

4 portioner


800 g rödspättafilé

Salt och citronpeppar

 

1 st ägg
1 dl ricottaost
1 dl fetaost
1 dl panko eller brödsmulor
2,5 dl färsk spenat
¼ tsk salt
¼ tsk torkad timjan
1 stor citron, gärna ekologisk

 

 

Gör så här:

 

Krydda fisken med salt och citronpeppar. Vispa ihop ägg och ricotta. Tillsätt smulad fetaost,
panko, hackad spenat och kryddor. Lägg en klick fyllning på den bredare delen
av fiskfilén. Rulla ihop fisken och lägg i en ugnsfast form. (Ett tips är att använda tandpetare för att

hålla fisken på plats). Pressa citronsaft över fisken. Sätt in i ugnen, 150°, i ca 25 minuter.

(Lägg gärna ett bakplåtspapper över formen). Servera med ett gott potatismos!